Skip to main content

Blog - Inspiration til din tøjstil , guides, trends og meget mere

Min blog er stedet, hvor du får mine tanker, tips og gode råd til interessant og personlig stil med kant.

Her skriver jeg om tøjsammensætning, organisering og oprydning i garderoben, farver, mønstre, stilkerner, nemme tricks til styling af dit tøj, guides til pasformer og meget mere.

Min blog
Vil du til bunds i din garderobe NU?

Vil du til bunds i din garderobe NU?

Er du også ved at drukne i tøj? (Bare rolig, du er ikke alene)

Din garderobe - din historie

Dit tøj fortæller en personlig historie: Historier om din fortid, som du (måske lidt desperat) holder fast i. Fra en tid, hvor du stadig kunne passe dine jeans og rent faktisk følte dig godt tilpas i din festkjole.

Din garderobe indeholder måske også historier om dig selv i fremtiden, når du er blevet tyndere/tykkere, er begyndt at træne, er blevet mere modig og mere tjekket.

Og så er der måske også tøj, som faktisk ikke hører til din historie, men til din mors, søsters, fasters eller kusines: Alt det aflagte tøj, som egentlig er lidt for godt til at smide ud, men som ikke føles helt rigtigt for dig.

Du skal kunne genkende dig selv

Hvis du har alt for meget tøj, som ikke siger noget om, hvem du er LIGE NU, vil du ikke kunne kende dig selv i spejlet. Det vil påvirke dit selvværd og din selvtillid negativt.

Derfor er det så vigtigt at rydde ud, så du KUN har tøj, som du kan passe, som klæder dig, og som du kan lide at have på! 

Disse 5 ting har du ikke brug for din garderobe

Din garderobe behøver ikke:  
 
1. Skjorten uden knap, den nulrede strik og de slidte sko 

Helt ærligt: Du finder jo aldrig den knap, der mangler i skjorten, eller får den syet på, for den sags skyld. 

Strikken, som allerede var nulret sidste vinter, har du faktisk ikke haft på, fordi - den er nulret (der er vist også et hul under armen...!)
 
Og hvis du absolut vil beholde de sko, hvor hælen er slidt ned og snuden skrammet, så skal de til skomageren I DAG! Ellers må de ud.   
 
2. Kjolen, du ikke kan være i, bukserne, der strammer om maven og skjorten, der gaber

Jeg ved det: Du håber, at du kommer til at kunne passe kjolen, bukserne og skjorten, når du begynder at løbe, gå til crossfit eller yoga. 
 
Men hvem ved, hvornår det bliver? Måske er tøjet umoderne, når du igen kan passe det.

Indtil da vil du ubevidst fortælle dig selv, at du ikke er god nok, fordi du ikke lige kan finde ud af at tabe dig eller motionere, hver gang du opdager kjolen i din garderobe. 

Og det har dit selvværd og din selvtillid ikke godt af! 

(I øvrigt afhænger din værdi som menneske ikke af din vægt!) 

Køb i stedet tøj, der klæder dig, som du kan passe og som du føler dig godt tilpas i. 
 
3. Cardiganen fra din mor, som slet ikke er din stil, din søsters aflagte tøj, som “næsten” passer og din svigermors blomstrede sæt, som du føler dig helt forkert i 
 
Uanset om du har tøjet hængende, fordi du har fået det forærende af din mor, søster eller datter, eller fordi det på anden måde har affektionsværdi for dig: Hvis du ikke bruger tøjet, hænger det bare og tager plads, både fysisk i din garderobe og psykisk, hvor det stjæler din energi. 
 
Hvis du gerne vil mindes en bestemt begivenhed eller et bestemt menneske, så overvej om der ikke er andre måder at gøre det på end at fylde din garderobe med gammelt tøj, du aldrig ville drømme om at vise dig i. 
 
4. Alt, som du har mere end 3 éns af 
 
En blomstret kjole med slå-om-effekt er en blomstret kjole med slå-om-effekt. Også selvom den har et lidt andet mønster eller farve. 

En cardigan er en cardigan. Uanset om den har lange ærmer eller trekvart ærmer. 

Selvom du synes, at du skifter kjole eller cardigan, så får du det samme udtryk. 

Og dermed risikerer du at føle, at du er kedeligt klædt - for du ser éns ud, uanset om du har den ene eller den anden cardigan på. Det er stadig en cardigan! 

Køb i stedet tøj, som adskiller sig fra dét du allerede har. Prøv nye materialer, farver og mønstre og opdag, hvor meget det kan transformere din garderobe og give dig en masse nye muligheder for at skifte udtryk. 

5. Fejlkøbene

Prøv at tage det tøj fra, du bruger jævnligt. Det er nok ca. 20% af din garderobe. 
 
Kig så KRITISK på resten: Hvis du ikke har brugt tøjet mindst 6 gange på 1 år, er chancen for, at du kommer til at bruge det mere, meget lille. 

For ikke tale om det tøj, du faktisk ikke har haft på de sidste 3 år Eller tøj, hvor tags'ne stadig ikke er klippet af...
 
Indrøm, at du aldrig får gået med tøjet, at pengene er spildt - og smid tøjet ud.

Tro mig, det vil være en stor lettelse ikke at blive mindet om de gange, hvor du har købt noget, der slet ikke duede, hver gang du ser ind i din garderobe.

 
Vil du til bunds i din garderobe NU?

Jeg kommer gerne ud og hjælper dig med oprydningen, så du er sikker på, at du beholder det rigtige.

Et Garderobetjek er din redning, hvis du har mistet overblikket over, hvad din stil er, hvilke tøjsnit der klæder dig og i det hele taget synes, at din garderobe er uoverskuelig, usammenhængende og svær at finde nye muligheder i.

Et Garderobetjek

- forandrer din garderobe og dit liv
- giver dig overblik, selvtillid og overskud
- giver dig MERE tøj, fordi du nu kan se, hvad du har

Hvad et Garderobetjek IKKE er:

- et quickfix. Du skal selv have lyst til at gøre en indsats, også bagefter. Ellers er det spildt.

- dér hvor du får at vide, at din stil er håbløs. For det er den ikke! Du skal bare finde den.

- noget, der koster kr. 10.000+ fordi jeg smider alt dit tøj ud. Det gør jeg IKKE. Til gengæld finder vi sammen ud af, hvad du skal beholde, og om der er noget, der skal videre.

"Garderobetjekket var en vanvittig god oplevelse. Det var, som om det kom liv i mit klædeskab, og alle de valg, jeg tidligere har taget som jeg har kunnet li`, fik en plads i nye kombinationer.

Jeg har sat stor pris på din autenticitet og din kompetence til at aflæse mine behov på en meget respektfuld måde, OG det var et overraskende afsluttende råd: ”du skal ikke købe nyt lige nu…”"

Jacqueline

 

👉 Læs mere og bestil hér: Garderobetjek

5 trin til en mere lækker tøjstil til alle. Tryk her